maandag 1 maart 2010

A whole lotta a Rosie. Part 1

Dat ik gek ben op rozen zal jullie niet verbazen. Mijn blogs heten niet voor niets:  Rosabears, Roses Fruit and More, Atelier Rosabears en Rosabeer.
Rozen zijn er genoeg in huis. Er staat bijna altijd wel een bosje rozen in een vaas of kan. Er zijn rozenstofjes, kantjes, kussens, dekbedovertrekken, schilderijtjes, servies, glaswerk, bestek, beeldjes, kaarsjes enz. met rozen. In deel 1 van A whole lotta Rosie laat ik jullie een KLEIN gedeelte van mijn serviesgoed met rozen zien.

Dit schattige kleine theepotje kocht ik ooit eens in de kringloopwinkel. En nog steeds is het een favoriet. Het rozenplaatje erop kan mij nog steeds blij maken.

Nog een kringloop aankoop een rozen bonbonschaaltje.

Mijn rozenverzameling begon met het sparen van oude thee-kop en schotels. Gebroken wit en altijd met bloementjes (meest rozen). Zo begon mijn verzameling zo'n 35 jaar geleden.

Dit is onderdeel van een setje. 6 kop en schotels een koekschaaltje en een suikerpotje. Dit was het enige wat ze nog hadden van dit serviesje.

Deze kop en schotels komen van de rommelmarkt. Ik kocht ze toendertijd voor 50 cent.


Deze eier........, ik weet niet hoe ze heten, heeft mijn vriendin voor me meegenomen.
Toen wij twee jaar terug een fietstocht langs de Loire maakten kregen we in het eerste hotel waar we overnachten bij het ontbijt een heerlijk eitje, los in het potje en dan met potje en al in het hete water, van de gastheer. We konden kiezen of we met kruiden, kaas of ham wilden. Voor die tijd had ik mijn ei nog nooit op deze manier gegeten.

Een dekschaal.

De theepot van mijn servies van 't Molentje. Misschien niet zo rozig maar wel een verzameling die ik nog steeds uit probeer te breiden. Vijftien jaar sparen en nog steeds niet compleet. Af en toe komt er nog iets bij, soms via marktplaats, heel soms via de kringloop. En ik kreeg zelfs een mail van een kringloopwinkel in Haarlem welke onderdelen van het servies had binnen gekregen. Een van de medewerkers was gaan googlen en was daardoor op mijn blog terecht gekomen en vroegen mij of ik belangstelling had.
Geduld is bij dit soort verzamelingen een schone zaak.



A Rose is a rose is a........rose. Servies van Jet. Ook daar heb ik wat onderdelen van.

Kitsch het mag bij rozen kopjes.


En dan nog dit lieve kannetje. Lief door de vogel en vlinder en de fijne tekening van het geheel.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten